Konferens

Att välja rätt ställe för konferens

Visste du att det finns över 3.200 ställen som erbjuder möteslokaler i Sverige? Anläggningar som erbjuder plats för allt från ledningsgruppsmöten med en handfull deltagare till stora kongresser med flera hundra eller kanske tusen deltagare.

I och utanför storstäderna

Möten sker ofta där de flesta företagen och deltagarna finns och många planerar därför en konferens i Stockholm med omnejd. Var femte anläggning hittar du också inom en timmes bilresa från Stockholm då det finns över 600 platser att välja på nära huvudstaden.

Men våra andra storstäder har också mycket att erbjuda. För dig som vill lägga en konferens i Göteborg, finns det 300 ställen för ditt möte. Om det är södra Sverige och en konferens i Malmö du behöver så har du över 200 platser att välja på.

Att en tredjedel av Sveriges mötesanläggningar ligger nära storstäderna betyder samtidigt att de flesta ändå ligger utanför storstadsregionerna. Det finns alltså många ställen att välja på för dig som söker en annan miljö, långt bort från vardagens stress.

Typ av anläggning

Många gånger är miljön runt omkring viktig för att mötet ska bli lyckat. För visst är det väl extra inspirerande att ha sin konferens på ett slott eller en herrgård! Med nästan 300 att välja bland ligger de heller aldrig långt borta.

Givetvis kan det vara så att du vill känna pulsen från storstaden. Då letar du efter ställen mitt i centrum, nära kommunikationer åt alla håll.

Antal deltagare

Det är ju inte bara platsen som styr valet av anläggning utan också hur många deltagare som ryms. Kanske är det en stor kongress med plats för 500 personer eller fler du söker? Det finns drygt 200 sådana ställen runt om i landet, från Gällivare i norr till Malmö i söder.

Ibland är det tvärtom. Ni är bara 10 personer och ville inte vara en liten grupp på en jätteanläggning. Då behöver du leta efter de små ställena för det lilla mötet.

Speciella krav eller önskemål

Kanske er företagspolicy säger att ni ska vara på en miljöcertifierad anläggning? Då är det bra att veta att det t ex finns flera hundra KRAV-märkta eller Svanenmärkta platser i landet.

Sen finns förstås alla andra behov. Grupprum, teknik, övernattningsmöjligheter, utbud av aktiviteter, gym, handikappanpassning och sist men inte minst också kostnaden.

Det är alltså många olika parametrar som behöver vägas in när du ska välja rätt ställe för just ditt möte. Problemet är att vanliga sökmotorer inte är gjorda för dessa val. Men det finns en sajt som på ett enkelt sätt låter dig välja utifrån alla dessa faktorer - Informus.

Informus gör det lätt att hitta rätt ställe och boka själv! Prova här »

Heta tips

Här får du förslag på några ställen som är värda att titta närmare på!

Münchenbryggeriet Event + Konferens 

Stockholm innerstads största anläggning på 9000 kvm och 18 rum med utsikt över Riddarfjärden.

Sundbyholms Slott 

'Festlig Fredag' med 1700-tals bal/vikingamiddag, 'We Love Mondays' med rabatterade helpensioner och fria mervärden eller en mysig julbordskonferens?

Läs mer »

Söderköpings Brunn 

Mysiga Weekendpaket, traditionella firanden och möjligheter till konferens i vacker och lantlig miljö. Här kan ni flanera längs Storån och Göta Kanal!

Läs mer »

Just nu!

Livestreaming eller distanskonferens »Livestreama från vår studio vid Odenplan i Stockholm

Vi på Bryggarsalen erbjuder en helhetslösning med inspelning och live-streaming från vår webbTV-studio.

Vill ni istället konferera här på plats så garanterar vi distansen under konferensen
Vi erbjuder luftiga lokaler där vi sitter på varannan plats, 50% på ordinarie lokalhyra samt 1 veckas avbokningstid.

För er som arbetar i öppna kontorslandskap och önskar mer avskildhet hyr vi nu ut konferensrum som tillfälliga kontor.
Välkommen till oss på Bryggarsalen »

Aktuellt

KALENDER

21 aug 2020 i Sthlm:
City Meetings »

26 aug 2020 i Sthlm:
Fjällkonferens »

8 okt 2020 i Sthlm:
Countryside Meetings »

4 nov 2020 i Sthlm:
Större Möten & Event »

9 nov 2020 i Gbg:
Möteskulturdagen »

23 nov 2020 i Lund:
Möteskulturdagen »

30 nov 2020 i Sthlm:
Möteskulturdagen »

Till Informus Facebook